Gantry 5
Utorak 22 Rujan 2020

U subotu 22. veljače 19:00 sati u Caffe baru „Stari krovovi“ u Dugom Selu u organizaciji „Kluba pisaca GK“ Dugo Selo nastupili su Ljubica Ribić i Milan Novak iz Varaždina.

Ljubica Ribić (Varaždin, 1959,) spisateljica je koja piše na hrvatskom standardnom jeziku, kajkavskom i slovenskom jeziku. Prevodi sa slovenskog jezika. Autorica je šest knjiga, nagrađivana je pjesnikinja te objavljivana u mnogim časopisima i zbornicima. Organizator je više književnih tribina i susreta te predsjednica Udruge za promicanje kulture RITAM MISLI od 2016. godine. Poezija joj je prevedena na slovenski, engleski, makedonski i rumunjski jezik.

Milan Novak (Maribor, 1965.) čovjek je plesa, poezije i crteža. U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Sudjeluje na mnogim međunarodnim festivalima, a za svoj rad dobio je više nagrada. Autor je nekoliko zbirki poezije, a njegova djela su prevedena na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik. Od 2014. živi u Varaždinu.

Nakon čitanja svoje izvrsne poezije, što ponaosob što u paru svoju poeziju čitali su i ostali prisutni pjesnici u ugodnoj i opuštenoj atmosferi kafića ljubazne domaćice Ljiljane Šešet. Najmanje tri pjesme bile su posvećene umjetniku i pjesniku Jovi Mraoviću koji je tim pjesmama bio ugodno iznenađen. Sve u svemu bilo je to još jedno nezaboravno druženje pjesnika koje će se dugo pamtiti po zaista izvanredno veseloj atmosferi kafića „Stari krovovi“.