Gantry 5
Srijeda 3 Lipanj 2020

U prostorima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, u petak, 06. ožujka u 18 sati, prisustvovao sam predstavljanje knjige Slavice Gazibare „Sarine priče i Ivorove mudrolije“. Moderatorica programa bila je dr. Mira Kermek Sredanović.

Profesorica hrvatskog jezika Slavica Gazibara rodom je iz Donjeg Kraljevca. Potreba za pisanjem i čitanjem Slavicu je potaknula da upiše i završi Filozofski fakultet, hrvatski jezik i filozofiju, a kako se rano počela baviti novinarskim radom, završila je i novinarstvo te pisala za Jutarnji list, agenciju HINA i lokalne medije. Zaposlila se u Gospodarskoj školi Čakovec, a potom u Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Surađivala je na književnim poetskim portalima, objavila je zbirku ljubavne poezije, piše liriku, lirsku prozu, kratke priče i pjesme za djecu. Slavica Gazibara uz rad u školstvu i novinarstvu, lektorirala je brojne udžbenike iz informatike, znanstvene i druge radove, piše recenzije i eseje. Okušala se i u uređivanju. Osim što je pjesnikinja i sama pomaže u promociji domaćih pjesnika.

Bilo je ugodno i zanimljivo slušati „Sarine priče i Ivorove mudrolije“ koje je čitala sama autorica. Svi prisutni autoricu su nagradili velikim pljeskom.